Azi Igor Dodon a mai facut un pas spre republica Durdom prin retragerea cetateniei lui Traian Basescu, dand apa la moara celor ce zic ca acum e vremea sa intoarcem foaia Republicii Moldova. Evident ca aveam de-a face cu joaca unui maniac, care din lipsa de viziune politica se joaca ca la gradinita: uite cetatenia, nu e cetatenia. Uite steagul, nu e steagul, joc pe care-l fac si rusii cu Moldova: uite exportul, nu e  exportul in Rusia. Care-i finalul? Un nivel de trai si mai scazut in Republica Moldova, un Gondon si mai bogat!

Train Basescu scos pe usa din dos din Moldova de Igor Dodon

Igor Dodon stie ca nu are ce sa ofere moldovenilor, asa ca a trecut l acirc, dar fara paine – ca sa nu se spuna ca-i copiaza pe romani, cei din Roma nu pe români. Asa ca a ales sa-si joace ultimul act, dupa demiterea lui Anatol Salaru, iata ca si familia Basescu este rupta in doua, sotia  a ramas cetatean moldovean in timp ce sotul a fost lasat fara. Ce schimba asta? Absolut nimic, e ca si cum ai lua caii de la bicicleta sau praful de pe toba, nimic concret. Lui Traian Basescu ii era necesara cetatenia cum imi este mie necesara cea din Uzbekistan.

Va reactiona Uniunea Europeana fata de actiunile lui Igor Dodon? Ma refer la steagul dat jos de pe presedentie, evident. Va face si Romania ceva de acest fel pentru a rade la randul ei de Dodon? Teoretic se pot face multe, ramane de vazut cine se joaca cu galetica in nisip si cine nu.