Multa lume vrea sa-si faca vlog, adica un blog video, cu care sa castige bani pe internet. Ideea nu e rea, doar ca nu e nici floare la ureche. Te ajuta YouTube, chiar si FaceBook-ul te poate promova, doar ca e nevoie de multa munca, imaginatie si mai ales de bafta ( pe romaneste noroc ). Am mai scris de nise profitabile pentru blog, sper ca ati citit si v-ati informat, la un vlog e cam la fel. Public sa ai , ca banii curg in rauri, glumesc evident. Pentru a face ceva bani pe YouTube ai nevoie de milioane de vizualizari, iar majoritatea clipurilor pe care le vad au zeci ( nu de mii, ci simplu zeci ).

Cat pot castiga cu un vlog pe internet ( YouTube )

Nu spun ca nu poti castiga cateva sute de euro lunar din vlog-ul tau, mai ales daca reusesti sa-i faci pe vizitatori sa te caute. In rest e floare la ureche, dar de obicei pe FaceBook lumea citeste titlul, mai rar da like ( am vazut postari pe paginile noastre cu 1000 de like-uri si 3000 de distribuiri!!), nu mai zic sa faci bani din astfel de trafic. Vanzarea de publicitate directa ar fi o solutie mai ok, dar indiferent de sursa veniturilor, mai e o problema, cea legala de declarare a veniturilor.

Nu ma prind la ce categorie ( cod CAEN ) ar intra veniturile realizate de un vlogger, dar am impresi aca romanii confunda Romania cu SUA. Noi suntem sa zicem, 22 de milioane, ei sunt aproximativ 300 de milioane! E o mare diferenta, nu mai zic ca de fapt un vlog in limba engleza are un public mult mai larg decat SUA si UK. Dar ca idee, daca dai nastere unui brand, discutam altfel, nu-i asa? Iar vlog-ul poate fi punctul tau de start!

Vlog sau Blog