Ma gandersc sa trec si eu sit-urile mele prin Cloudflare si sa pun un certificat SSL gratuit. Am insa cateva nelamuriri legate de setarile pe care trebuie sa le fac ca sa fie totul ok – inclusiv modificari in fiserul .htaccess sau altele. Teoretic ar trebui sa faci un redirect catre HTTPS de la hhtp, ceea ce duce la alte probleme, de exemplu la pierderea pozitiilor in SERP – in ideea ca vechile link-uri nu erau catre versiune acu SSL.

Cum instalezi Cloudflare pe site-ul tau [ WordPress plugins]

Daca vrei sa instalezi Cloudflare pe site-ul tau nua r trebuis a fie foarte greu, o poti face gratuit prin doar cateva apasari de mouse. Ce nu stiu inca este daca e mai bine sa folosesti optiunea ofertita de hosting in cPanel, sa ai contul tau separat sau sa folosesti un plugin pentru WordPress. Teoretic mie mi-ar prinde bine sa am IP diferit pentru fiecare site, mi-ar prinde bine pentru marketing cel putin. Asa cum vedeti am lasat comentariile deschise, pentru ca pana la urma de aceea scriu la sectiunea Forum ca sa ne cosnultam.

Legat de instalarea certificatelor SSL am iarasi dubii: in primul rand am vazut ca desi am pus HTTPS pe doua site-uri [ puse gratuit de cei de la hosting, eu nu am facut nimic! ], este vorba de Mamica.org si kLumea.info – site-urile nici nu au crescut nici nu au scazut, mai mult, am impresia ca am ambele versiuni online – ma gandesc sa intru si sa fac un redirect catre versiunea cu SSL, mai ales ca am cam pierdut din trafic! problema este ca la info imi zice ca nu am o conexiune complet sigura, desi certificatul este valid.

Cum instalezi Cloudflare

Cum instalezi Cloudflare pe site-ul tau [ WordPress plugins]