Cati nu au incercat sa isi faca un cont AdSense si au fost refuzati de Google? Problema este ca de multe ori email-ul care iti anunta insuccesul nu este 100% clar, iar tu nu intelegi unde ai gresit. Ei bine hai sa lamurim impreuna cateva aspecte generale si apoi sa trecem la particularitati. In primul rand ar trebui sa stii ca prima verificare este facuta automat, deci se verifica niste parametri standard, gen: utilizatorul nu a mai avut cont AdSense, continut text suficient si inteligibil pentru crawlerul google, respectarea genului de continut, daca este sau nu domeniul penalizat, etc.

De ce nu mi se aproba contul AdSense

Daca ai trecut de prima etapa si ti se permite sa plasezi reclamele AdSense pe site-ul tau, e ok. Doar ca acum incep adevaratele probleme, dupa maxim o saptamana te trezesti ca ai primit un email care te anuta ca “din pacate nu am aprobat contul”, iar tu o iei de la cap, mai adaugi text, etc. Iar te respinge si tot asa pana nu mai stii ce sa faci.

Primul aspect: continut insuficient – inseamna ca pentru crawlerul google textul nu e suficient pentru a ti se aproba contul. Recomandare: minim 30 de articole unice de peste 300 cuvinte, scrise mai putin pentru SEO si mai mult pentru cititori. Un aspect important de catre ar fi bine sa tineti cont: nisa site-ului! Din intreg continutul site-ului google ar trebui sa inteleaga clar la ce anume se refera site-ul, cu cat este mai general, cu atat este mai greu de aprobat un cont. Ganditi logic: Google vrea ca textul sa fie clar si el sa stie ce fel de reclame sa distribuie la tine pe site. El incaseaza bani ca si tine, daca cineva da click pe reclame. Deci scopul final este ca site-ul tau sa aduca venituri, nu sa fie frumos!

google-adsense

De ce nu mi se aproba contul AdSense