Romania a participat la concursul Eurovision din anul 1993, dar pentru prima data a fost in TOP 3 abia in anul 2005 cand Luminita Anghel s-a clasat pe locul trei, cu o melodie superba, cantata impreuna cu trupa Sistem. Sincer sa fiu, in acel an eu am plecat din Romania in Germania, iar faptul ca nemtii dadeau melodia in engleza destul de des, iar eu nu urmaream concursul Eurovision, m-a facut sa raman cu gura cascata cand am aflat ca de fapt Let me try era o melodie romaneasca.

Luminita Anghel, o voce de aur si locul 3 la Eurovision in anul 2005

Daca tinem cont ca doar Ovidiu si Paula Seling au mai reusit performanta de a urca pe podium, eu zic ca ar trebui sa-i multumim de 100 de ori Luminitei Anghel pentru prestatia sa muzicala, pentru cariera ei si pentru ca exista. Showbiz-ul romanesc e plin de scandaluri, cel mai nou fiind legat de numele lui Dan Bittman si Cristi Minculescu, care se spune ca au plagiat o melodie a lui Hozier. Da, recunosc ca refrenul seamana destul de bine, linia melodica e aproape identica, dar pan la urma ce nu seamana in muzica?

Lasand scandalurile deoparte, azi e ziua cand vorbim despre Luminita Anghel si cariera ei muzicala, inceputa in anul 1993 – an in care s-a nascut si fetita mea Anamaria, dar si firma mea de IT. Desi a avut o cariera destul de lunga, Luminita Anghel are la activ doar doua discuri, unul lansat in 1998, Șansa e de partea mea si unul lansat in 2001, intitulat Promisiuni. Iar daca ma intrebati pe mine, Helena Paparizou cu My number One nu a fost mai buna ca melodia noastra ( nu mai zic de armoniile gen manea )!

Luminita Anghel

Luminita Anghel, o voce de aur si locul 3 la Eurovision in anul 2005