Masina viitorului va functiona cu thoriu, o substanta radioactiva ce va permite proprietarului sa nu realimenteze cel putin 100 de ani. Evident ca este doar un experiment, ma indoiesc ca cineva va scoate pe piata o masina cu motor nuclear, nu mai zic ca imi imaginez cam care ar fi pretul combustibilului. Totusi asistam la o premierea, nu am mai auzit pana acum de astfel de proiecte pentru autoturisme. Iar daca ne gandim la aplicatiile militare ale acestei solutii, este posibil sa o vedem pusa si in practica.

Masina viitorului va functionatimp de 100 de ani cu thoriu

Oamenii de stiinta sustin ca thoriul nu este nociv, pentru ca radiatiile emise nu penetreaza pielea, deci este sigur. Mai mult, gasim thoriu in natura la fel de des cum gasim fier sau alte metale, deci am avea o sursa de energie pe termen lung. Mie insa mi se pare ca ar fi mai eficient sa-l folosim la alimentarea cu energie electrica a locuintelor, dar cine stie? Ecperimentul a fost facut cu ceva ani in urma, prima data s-a discutat despre masina cu thoriu in anul 2011, de atunci a trecut ceva vreme si inca nu am vazut asa ceva pe piata, sau macar in statdiul de prototip.

Un alt avantaj al noului material este faptul ca vom scapa de bateriile conventionale, deci vom polua mai putin. Faptul ca dupa patru ani de la lansarea ideii de a folosi thoriu drept combustibil nu s-a materializat, imi pune totusi cateva semne de intrebare. Chiar daca, de exemplu americanii de la Cadillac, au facut un prototip functional, cel putin din punctul de vedere al legislatiei cred ca mai avem de asteptat.

Masina viitorului

Masina viitorului va functiona cu thoriu timp de 100 de ani