Cred ca de cand administrez gupul meu de facebook am vazut atatea “oferte” dezinteresate care vin in ajutorul romanilor ca deja cand vad una primul impuls este sa-l blochez pe respectivul ofertant. Cum se procedeaza? Gasesti grupuri mari facute de alti si hopa si tu, postezi reclama ta – profund dezinteresat, asa doar ca sa ajuti comunitatea care pana acum traia in ignoaranta totala. Pe bune sefule? Da de ce nu faci tu ca omul normal, iti faci un site, apoi o pagina pe FaceBook si un grup, unde sa vin eu sa postez de exemplu articolele de pe ClubSeo!

Ofertele nevinovate de pe FaceBook si romanul dezinteresat

Nu stiu pe cine vor ei sa pacaleasca, ma refer aici la “postacii” avizi de publicitate gratuita pe FaceBook – au auzit ei ca e gratis, culmea ca si sa respiri e gratis, doar ca asta nu te ajuta sa-ti dezvolti afacerea. Nu discutam pe cei ce posteaza in grupri tematice: gen vanzari, inchirieri, etc. Dar daca vrei sa-ti faci o afacere cu ajutorul retelelor de socializare nu ai decat sa-ti faci propria pagina si propriile grupuri, tu centrezi ti dai cu capul.

Sa presupunem ca tu vinzi miere de albine, faci un grup numit “iubitorii de miere de albine” unde speri sa strangi cat mai multi potentiali cumparatori. Hop si eu, ma gandesc sa intru la tine in grup si sa-mi vand mierea, ce zici ma primesti? O sa zici ca DA, cum sa nu! Experienta spune insa ca nu o sa ma lasi, caci nu te-am vazut niciodata sa promovezi grupul meu pe pagina ta de profil, oare de ce? A este cineva in grup care intreaba de mierea ta? OK, ii raspunzi si tu si cei 100 de ofertanti din grupul meu, ca de ai anu v-am dat afara, dar uita sa mai postezi zilnic, nu o sa aprob niciodata!

Ofertele nevinovate de pe FaceBook si romanul dezinteresat