In anul 1962 s-a facut o decoperire uimitoare la Bugiulesti in Romania, in judetul Valcea. Australoanthropus olteniensis este din datele oferitre de cercetatorii din intreaga lume cel mai vechi om din Europa, ce a trait cu 2 milioane de ani in urma. Omul de la Bugiulesti este cat se poat ede real, nu este o inventie sau o scorneala comunista, chiar daca unii vor sa duca discutiile in aceasta regiune speculativa.

Omul de la Bugiulesti – arheologia in sprijinul istoriei continuitatii romanesti

Am inceput sa ma mai gandesc si la istorie, avand in vedere ca am nimerit intr-un grup de antiromani care se tot zbat sa ne demonstreze ca romanii de azi au aparut din ceruri ( vorba vine, de oriunde numai nu de pe aceste meleaguri, si culmea sigur au emigrat aici dupa unguri, in niciun caz inainte ), asa am ajuns sa gasesc si dovezi ca pe aceste pamanturi de cel putin 2 milioane de ani suntem prezenti. Evident ca nu merg pana acolo incat sa zic ca suntem cei mai vechi in Europa, ci doar ca aici s-au gasit pana acum cele mai vechi vestigii. Atat!

Cat de adevarate sunt aceste descoperiri nu stiu, dar stiu sigur ca nu ai cum sa nimicesti un popor, sa crezi ca dacii liberi, adica cam 70% din teritoriul lui Decebal si 90% din cel al lui Burenbista i-au asteptat pe unguri sa le arate ca Ardealul e gol? Cata minte poti sa ai sa crezi asa ceva? Dar cu siguranta arheologia si genetica vor da mai multe raspunsuri. Ca idee de final va ganditi pare de ce au plecat romanii din Ardeal – Maramures in speta, sa “ocupe” Moldova? Poate ca nu era nevoie sa ocupe nimic, poate ca sau dus pur si simplu acasa! Merge? Teoretic zic!

Ganditorul de la Hamangia

Omul de la Bugiulesti – arheologia in sprijinul istoriei continuitatii romanesti