Retete de sarmale traditionale romanesti
In mod evident ar trebui sa stim ca desi sarmalele sunt o mancare traditionala din Romania, ele sunt de fapt originare din Turcia, doar ca noi romanii le-am adus la perfectiune. Ati vazut data trecuta cum se gatesc sarmalele in Bucovina, dar azi o sa vedem cateva retete traditionale rom,anesti de prin alte regiunui. Vom vdea retete de sarmale cu carne de porc, de vita sau chiar de pui – desi sincer eu nu as incerca, in schimb am mancat sarmale de post si au fost foarte gustoase.
Retete de sarmale traditionale romanesti cu foi de varza sau vita de vie
Principalul ingredient pentru sarmalele romanesti este carnea tocata, eu iau fie tocata in fata mea fie iau macra si o toc eu singur, pentru ca nu prea am incredere in ce vand magazinele. Carnea poate fi de porc, de vita amestecata cu porc, etc. In cazul cand amestecam avem nevoie de 400 grame carne de porc si 300 de grame de carne de vita. Nu poate lipsi din reteta noastra orezul, cam sase linguri – eu prefer cat mai putin, pentru gust. Mai adaugam bulion de rosii, marar piper macinat si boabe – pe asta il punem in apa sa dea gust, foi de dafin si cimbru, iar cine vrea poate pune si slanina afumata – eu o mai sar de multe ori.
Sotia mea nu uita sa puna morcov, pe care se recomanda sa-l punem – o singura radacina – la sarmalutele in foi de vita cu smantanica. Azi de exemplu noi pregatim varianta in foi de varza murata, luat de la super market – in vid, patru pachete de jumatate de kilogram. Ar mai trebui sa spun ca le facem la cuptor, in ceaun. O sa iasa o minunatie. Cum le pregatim nu cred ca mai trebui sa insist, amesetecam ingredientele, facem rulourile si le punem cu apa la fiert sau la cuptor. Iese o minunatie!