Numele marcii de computere R.O.G. (scurt de la “Republic of Gamers“) este detinut de Asus. Se traduce prin “Republica jucatorilor”. Exista, de asemenea, o companie japoneza de jocuri video cu un nume similar “Game Republic Inc”. Acestea sunt marci complet diferite. Exista doua variante de scriere: “R.O.G.” si pur si simplu “ROG”.In descrierile tehnice, a doua abreviere este folosita mult mai des.

Logo-ul companiei pana in 2008 arata ca litera “G” formata din cuburi. Dupa modificare, a devenit o inscriptie cu “ROG” extrem de stilizata. Uneori este insotit de textul “Republic of Gamers”. Este usor de ghicit ca produsele din seria ASUS ROG sunt destinate jucatorilor entuziasti. Numele marcii vorbeste de la sine.

Republic of Gamers

Seria ROG: Totul pentru jucatori (GAMERI)

In 2005, vanzarea placilor de baza aduce profituri mari pentru ASUS. Acest lucru ofera o oportunitate de a extinde productia si de a crea un nou brand. Primul produs al seriei ASUS ROG apare pe piata in iulie 2006. Aceasta este ASUS Crosshair – placa de baza.

Produsele seriei ROG sunt destinate din start jucatorilor. De aceea, compania creeaza dispozitive care sunt caracterizate cu cele mai mari performante. Pentru aceasta se folosesc cele mai scumpe si de inalta calitate componente. Preferinta este pentru o data si pentru totdeauna pentru doua marci cunoscute: Intel (procesoare) si Nvidia (placi video). Drept urmare, produsul final este foarte scump. Dar acest lucru nu-i opreste pe jucatori.

Cele mai bune produse din seria ROG

Notebook ASUS ROG G750JX – unul dintre noile produse. Performantele ridicate ale dispozitivului sunt obtinute prin utilizarea procesorului Intel Core i7 4700HQ. In acest sens, laptopul nu este inferior computerelor cu desktop pentru jucatori. Laptopul are forma unui luptator invizibil. O astfel de solutie originala a fost aleasa dupa analiza rezultatelor testelor ergonomice. Datorita inclinarii tastaturii intr-un unghi usor, mainile jucatorului sunt intotdeauna intr-o pozitie confortabila in timpul jocului. Zona de sub tastatura este prelucrata cu aluminiu, ceea ce creste mult confortul de utilizare. Tastatura este de dimensiuni complete, tastele sageata si tastatura numerica sunt amplasate separat. Datorita luminii de fundal cu luminozitate variabila, este convenabil sa joci in orice moment al zilei.

Placa video este de asemenea impresionanta. Frecventa ridicata a cadrelor este oferita de Nvidia GeForce GTX 770M cu suport DirectX11. O calitate superioara 3D este obsinuta prin utilizarea Nvidia 3D Vision si 3D LightBoost. Gamerul poate seta setarile maxime admise pentru orice joc. Specificatii afisaj: FHD cu diagonala de 43,94 cm si raporturi de aspect de 16: 9.

Laptopul are un sistem audio integrat (tehnologia ASUS SonicMaster). Castile sunt echipate cu un amplificator. Gamerul nu-i va deranja pe ceilalti si, in acelasi timp, nu va scapa niciun sunet din joc.

Subsistemul de disc este hibrid. El este format din doua unitati. Primul are o capacitate mica, cu stare solida, rapida, pe care este instalat sistemul de operare. Al doilea este un hard disk cu o capacitate de pana la 1,5 TB, conceput pentru a stoca fisiere multimedia. Sistemul de racire include doua ventilatoare. Aerul este aruncat prin ramele de ventilatie situate in partea din spate a carcasei. Drept urmare, la orice temperatura din camera, panoul superior al laptopului nu se incalzeste.

Placa video Asus Radeon ROG Matrix HD 7970 Platinum este o alta nestemata a colectiei ROG. Frecventa procesorului este de 1050 MHz (acceleratie dinamica pana la 1100 MHz). Memorie video cu o capacitate de 3 GB si o viteza efectiva de 6600 MHz. Placa video este echipata cu un racitor Direct CU 2. Puterea suplimentara poate fi conectata prin 2 conectori (cu 8 pini).

Imposibil de ignorat GX1000 Eagle Eye Mouse. Caracteristica principala a dispozitivului este un senzor laser, care are o rezolutie de 8.200 dpi. In practica, o rezolutie atat de mare este rareori necesara. Si dezvoltatorii au luat in considerare acest lucru. Programand, rezolutia poate fi redusa la 50 dpi. Corpul dispozitivului este ergonomic cu ornamente din aluminiu. Si inca un “truc” – puteti configura nu numai rezolutia. Pachetul include 5 greutati de 5 grame fiecare; cu ajutorul lor, greutatea mouse-ului poate fi modificata. Greutatea minima este de 150 g, maxima de 175 g.

GX1000 Eagle Eye Mouse

GX1000 Eagle Eye Mouse

Seria ROG: Ce urmeaza?

Este interesanta soarta ulterioara a marcii.. Se pare ca planurile companiei sunt destul de serioase. Totul a inceput cu productia de placi de baza. In prezent, sub brandul ROG, sunt produse placi de baza, desktop-uri, laptopuri, placi video si sunet, casti, tastaturi si mouse. Se pare ca “Republic of Gamers” intentioneaza sa devina principalul brand pentru jucatori si sa-si inghesuie puternic concurentii. Nu este de mirare ca unul dintre produsele ASUS ROG este denumit “super-arma castigatorilor”.