Am promis ca vom oferi cititorilor nostri nu doar informatii legate de SEO, dar vom avea grija sa gasim printre paginile site-ului ClubSEO si informatii de interes general, astazi abordam la categoria articole generale informatii despre medicina, mai exact despre problemele rinichilor, pietre si alte afectiuni, precum si cateva sfaturi legate de medicina naturista. Cred ca cea mai frecventa intrebare este cum aflu daca am piatre la rinichi si cum scap de ele fara sa ma operez.

Simptomele tipice ale problemelor la rinichi

Cea mai grava problema in bolile de rinichi este faptul ca de multe ori nu afam acest lucru decat cand incep sa apara durerile. In cazul  in care calculii renali nu se misca, putem sa ne simtim bine, sa nu avem dureri dar sa avem totusi probleme destul de grave. De aceea ar fi bine ca macar odata la trei ani, chiardaca nu sunt simptome care sa ne alarmeze, sa facem un control preventiv. Daca pietrele sau cum se numesc ele in mod stiintific – calculi renali – sunt de dimensiuni mici, acestea pot fi eliminate fara ca noi sa stim ca am avut aceasta problema, dar cand dimensiunile lor sunt destul de mari, apar durerile – dar pe langa ele si problemele de sanatate.

Durerile generate de deplasarea pietrelor la rinichi pot apare in zona lombara pe oricare din parti, de multe ori inducand senzatia ca este vorba de coloana, dar de fapt avem probleme la rinichi. Daca aceste dureri sunt insotite de febra si frisoane, deja suntem suspecti de  litiaza renala. Adica pe intelesul tuturor, in rinichi avem metale care s-au depozitat si care trebuiesc neaparat eliminate. Cand este vorba de nisip, avem sansa de ai elimina cu ajutorul ceaiurilor, insa cand este vorba de  litiaza renala, problemele sunt ceva mai grave. De ce? Pentru ca de data asta pot apare infectii, ceea ce cred ca evident spune totul despre gravitatea situatiei.

Tratanmente naturiste pentru pietre la rinichi

Cred ca nu mai trebuie sa subliniez importanta consumului de lichide, in special apa pura, fara saruri si minerale. Scopul consumului de lichide in cazul pietrelor la rinichi este eliminarea acel putin 2,5 litri de urina pe zi. Recomand folosirea unor recipiente de sticla, pentru a vdea si daca piatra a fost eliminata.

Produsele care furnizeaza organismului oxalati, precum rubarba, sfecla, guliile, spanacul, cartofii dulci, nucile, ceaiul, ciocolata sau produsele din soia, contribuie semnificativ la formarea pietrelor la rinichi de oxalat de calciu.

Pe de alta parte la consumul de alimente cu continut bogat in magneziu gasim iarasi spanacul – deci o fi de bine sau de rau in cazul problemelor la rinichi consumul de spanac?

Piatra la rinichi

Simptomele tipice ale problemelor la rinichi