De obicei nu las libere comentariile la site-ul nostru, dar daca discutam despre implanturi Fast & Fixed si despre materialele, cred ca ar trebui sa stim cum sta Biohpp versus ceramica sau zirconiu ( este evident ca varianta acrilat nu se discuta, fiind si scumpa si de slaba calitate )! Cred cu tarie ca zirconiu este exagerat de scump, el fiind mai ieftin dar medicii stomatologi profita ca nu exista alternative la noi in tara. Biohpp – sau Bio Hpp se foloseste de peste 20 de ani, ce-i drept nu stiu cat de mult in stomatologie, fiind rezistent si acceptat de organism.

Biohpp versus ceramica sau zirconiu, ce alegem pentru dintii nostri?

Ce va recomand eu: vedeti ce implant va puneti – de exemplu Dentin nu prea este folosit si veti fi legat de un singur cabinet medical, momentan nu stiu daca este sau nu inferior celor mai scumpe precum Alpha Bio sau Bredent. Ceea ce stiu sigur este ca varianta Biohpp ( Bio Hpp ) este mai ieftina – daca ieftin poate fi ceva ce costa 11.000 de lei pentru mandibula sau maxilar. Daca alegeti varianta din compozit pentru ca este mai usoara si nu afecteaza implantul, este ok.

Nici azi nu stiu daca mi s-a recomandat compozitul Bio Hpp pentru ca o lucrare pe zirconiu sau metalo-ceramica ar fi fost prea grea pentru oasele mele ( am venit cu parodontoza, deci destul de afectat osul ), sau pentru ca lucrarea pe sistemul israelian Dentin este ceva mai putin rezistenta, deci se garanteaza doar o lucare mai usoara? Practic in maxim 10 ani va trebui sa-mi schimb dintii din Bio Hpp, am inteles ca ma costa 300 de euro – sper ca nu dintele!

Biohpp versus ceramica sau zirconiu

Biohpp versus ceramica sau zirconiu, ce alegem pentru dintii nostri?