Am primit urmatorul mesaj pe adresa avocatului nostru, asa ca o sa lamurim pentru toti cititorii cum se calculeaza corect pensia alimentara pentru intretinere minor. In functie de numarul de copii aflati in intretinerea platitorului, evident ca minori sau panala 26 de ani daca sunt la studii, se plateste 1/4 din venit, 1/3 sau 1/2 – maxim admisibil. Dar din ce sume se calculeaza pensia alimentara?

Calculul pensiei alimentare pentru intretinere minor in functie de venit

Buna seara! V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri . Fiica mea a deschis in luna septembrie 2016 proces pentru plata pensiei de intretinere (are un bebelus in varsta de 1 an si 4 luni). Sotul ei a lucrat pana in luna iunie la o firma in Anglia, apoi din august pana in octombrie la o firma de transport pe comunitate, iar din noiembrie la o alta firma de transport international. A depus la dosar contractele de la ultimele 2 firme , unde incadrarea s-a facut la minim pe economie. In afara de acest salariu din Romania el a primit si primeste diurne ce se ridica la minim 1000 de euro. Intrebare: Cum se calculeaza venitul net care sta la baza stabilirii pensiei de intretinere? Care este perioada de timp ce se are in vedere pentru stabilirea venitului net? Va multumesc pentru timpul acordat!

Deci se ia in calcul venitul net pe ultimile sase luni ( daca exista date ) iar diurna nu intra in calculul pensiei de intretinere minor! Mai mult, diurna nu poate fi folosita pentru plata datoriilor, deci nu se poate pune “poprire” pe ea! Asa sunt legile, pentru ca acei bani sunt primiti pentru ca omul este plecat de acasa mai mult de 12 ore si deci nu are in trai “normal”, nu-si poate gati, etc.

Calculul pensiei alimentare

Calculul pensiei alimentare pentru intretinere minor in functie de venit