Am mai scris candva despre papagalii vorbitori de vanzare, dar nu am explicat cum ajung acestia sa vorbeasca, trebuiesc invatati, dresati sau puri si simplu te trezesti intr-o dimineata cu ei trancanind la micul dejun? Papagalii repeta sunte complexe si daca sunt invatati pot chiar sa vorbeasca ( insensul ca ceea ce rostesc are si o logica si este legat de ceea ce vor ). Totusi nu va asteptati ca veti purta discutii cu pasarea din colivie, insa conversatia poate fi distractiva de multe ori.

Cum pot sa invat un papagal sa vorbeasca – lectii online pentru papagali

V-am spus sper eu ca am de gand sa donez papagli vorbitori unui pasionat de pasari exotice, nu-i asa? Dar ca sa devina vorbitor mai trebuie si putin efort, sa-l invatam sa vorbeasca – sa-l dresam cum se spune. Deci va trebui sa incepem sa-i repetam anumite cuvinte sau expresii cu ocazii bine stabilite: de exemplu mancare, papa, csand ii dam mancare. La fel de exemplu dimineata cand intram in camera repetam langa el: buna dimineata! O sa observati rezultate remarcabile.

Sfat util: papagalii vorbitori pot sa invete aproape toate cuvintele, problema este sa nu folosim cuvinte ce contin multi de “s”, pentru ca le este mai dificil! In rest stati linistiti, vor invata fraze scurte cu mare usurinta! Puii de papagali vorbitori invata repede sa repete cuvinte imediat ce sunt luati de langa parinti, acum restul depinde de felul lui de a fi, unii sunt mai jucausi, altii nu! Veti descoperi asta rapid, nu trebuie decat sa stati mai mult timp langa papagalul dumneavoastra.

Papagali vorbitori

Cum pot sa invat un papagal sa vorbeasca