O intrebare care sta pe buzele oricarui blogger: cum sa-ti maresti vizitele pe site-ul tau, in mod implicit si veniturile. Varianta indirecta este prin Social Media Marketing sau prin Google AdWords, iar varianta directa este printr-o strategie SEO bine pusa la punct. O treaba la care ar trebui sa meditati, daca pana acum cateva luni traficul de pe PC-uri era in jur de 50%, acum trafucul de pe telefoanele mobile a depasit 65%!

Cum sa-ti maresti vizitele pe site-ul tau – sfaturi SEO si nu doar!

O alta veste primita pe forumul SeoPedia este aceea ca in curand cei ce nu au trecut la SSL ( adica https// ) vor avea de suferit. Sincer sa fiu deja chestia asta nu-mi mai place, chiar nu am de gand sa trec chiar si gratuit la SSL – adica certificate gratuite, prin Cloudflare. Nu pentru ca ar fi obligatoriu ceva dificil, dar sa faci asta de 100 de ori nu prea mi se pare convenabil.

Revenind la trafic, teoretic ar trebui sa ai continut de calitate care sa faca cititorii sa revina pe site-ul tau, astfel crescand numarul de vizitatori de la o perioada de timp la alta. Cat d emult paote sa creasca traficul pe site-ul tau? In general pana la limita de cauatari pe acele keywords pentru care site-ul tau este in TOP 10. Poti sa atragi 100% din trafic ( cautari disponibile )? NU, cel putin la mine nu se aplica nici cand sunt TOP 3 – ocupand locul 1 – ma refer aici la sute si mii de accesari, nu la doua sau trei pe zi/luna. O alta sursa de trafic ar fi canalul tau YouTube, eMail Marketing-ul, etc.

Trafic site