Chiar daca Cenaclul flacara a inceput in 1973, eu am ajuns la el prin 79 sau 80, iar ultimul an – 1985 a fost de pat anul in care cred ca am prins doar 2 coneverte, fiind in aramata din septembrie 1984, timp de noua luni. recunosc ca nu eram fan Adrian Paunescu, cat despre aparitiile fiului sau Andrei, preferam sa le sar, dar muzica folk si rock erau pentru mine ceva de vis! Asa a inceput adolescenta mea, cu Cenaclul flacara, cu Tatiana Stepa, Arpad Domokos sau Vanghele Gogu – lista este fara de sfarsit, eu am spus doar trei nume din sutele care ar fi trebuit.

Eu si Cenaclul Flacara intre 1980 – 1985

Am fugit de acasa pe stadion pentru a asculta Cenaclul Flacara prin 1979 sau 1980, nu mai sunt asa de sigur iar cei cu care am fost, nu mai sunt sau nu mai tin minte. eram adolescent si descoperisem muzica folk si rock, ascultam Rosu si Negru, Phonenix si mi se pareau incredibile – evident pe langa Scorpions sau AC DC de la Europa Libera – iar cand am gasit primul disc de vinil cu Metrock a fost sarbatoare mare la mine in calsa.

Evident ca imul meu era: “te salut tineret in adidiasi, te salut generatie in blugi” – adusi de marinari si banduti la supra pret in tara! Poate daca astazi ar mai fi acele cantece patriotice: Juramnt la Putna, sau Lancea lui Horea, altfel ar sta azi trebuirile in tara asta. Au trecut anii, peste 30 de ani, eu sunt acum trecut de jumatate de secol de viata, dar amintirile raman, si sunt amintiri frumoase! Nu stiu cine isi mai aduce aminte de corul barbatesc din Bocsig  si cantecul “Din tara motilor”, probabil ca nimeni, dar eu imi aduc inca aminte de el. dar voi, va mai amintiti de acele vremuri?

Cenaclul Flacara

Eu si Cenaclul Flacara intre 1980 – 1985