Anul 1985 a insemnat pentru mine primul contact cu formatia Cargo – eram anul 1 de facultate la Timisoara. Am prins chiar si zilele in care la Cargo canta Leo Iorga, pe care-l stiti de la Compact. Dar asta s-a intamplat in 1989 dupa ce Leo a fost in concert in URSS, moment in care a trebuit un alt solist vocal la Cargo. Este momentul in care il avem pe Ovidiu Ioncu – Kempes, moment din care m-am indragostit iremediabil de trupa.

Ovidiu Ioncu – Kempes – sau istoria trupei Cargo reinventata

Prima melodie pe care o sascultam aproape zilnic era “Ziua Vrajitoarelor”, am cumoarat si CD-ul pe care inca-l mai pastrez, din 1998. Este ziua in care ma decid sa deschid un bar de si pentru rock-eri. Jocul ielelor a fost alta melodie pe care o puneam zilnic pentru prieteni, apoi Batacanda si evident “Aproape de voi”! A fost o perioada excelenta pentru Cargo, dar se pare ca pentru Kempes aka Ovidiu Ioncu era momentul pentru o schimbare. Este momentul lansarii celebrei melodii “Daca ploaia s-ar opri” cu doi solisti vocali, alaturi de Kempes este Adrian Igrișan.

Pentru cine nu stie, Adrian Igrișan a intrat in trupa Cargo inca din anul 1995, pe vremea cand Kempes avusese accidentul de motocicleta. Dar dupa 10 ani de stat in Australia, departe de fanii din Romania, Ovidiu Ioncu decide sa revina acasa, inviinteaza Rexident EX dar nu are succesul de alta data, asa ca azi canta solo sa zicem asa, adica sub semnul numelui sau de scena – Kempes! Din 2013 il avem impreuna cu  Alin Moise, Alin Petruț, Taly si Alex Gomez.