Nu mai stiu cu ce ocazie ma uitam ieri la televizor si l-am vazut pe fostul meu profesor de istorie de la Academia Militara Tehnica, Petre Otu, asa ca hai sa-mi mai aduc aminte de anii tineretii, de perioada 1985 – 1989. Am fost un elev si un student destul de bun la istorie, desi evitam sa invat anii bataliilor, ai domniilor, curios faptul ca acum le stiu. Am trecut cu brio de examenul de istorie la Academia MIlitara, datorita bunavointei profesorului meu, Petre Otu. De ce zic bunavointa? Pentru ca am evitat sa invat istoria partidului, nu stiu de ce, dar in mod inexplicabil repetam la examen exact ce tineam minte de la telejurnal.

Petre Otu – profesorul meu de istorie adevarata de la Academia Militara tehnica

Experienta mea cu Academia Militara s-a terminat in toamna anului 1992, cand cu bunavointa generalului Ispas Stefan, care mi- a inteles incompatibilitatea cu regimul militar, am trecut la aviatia civila, in cadrul Politehnicii Bucuresti. Dar sa va povestesc despre profesorul meu Petre Otu, cel care ne spunea lucruri pe care nu le gaseai in cartea de istorie, care ne-a explicat ca istoria adevarata nu e scrisa in cartile comuniste.

Petre Otu ne-a zis ca rusii nu ne sunt prieteni, nu ne-au fost aliati, dar nu a sarit sa zicem asa, nicioada “calul”. El mi-a deschis dragostea fata de istorie, mi-a dezvoltat dorinta de a cauta adevraul dincolo de ceea ce se spune in mod curent publicului larg. Petre Otu a fost primul meu profesor care mipa spus ca trebuie sa-l vad cu alti ochi pe “tradatorul” Ion Antonescu, tot el ne-a explicat in ce situatie eram in cel de-al doilea Razboi Mondial, cu Ardealul sfartecat si Basarabia furata de rusi. Ceea ce sunt azi i se datoreaza in mare parte!

Petre Otu - profesor de istorie

Petre Otu – profesorul meu de istorie adevarata de la Academia Militara Tehnica