Republica Moldova este in pragul dezastrului politic si economic, dupa ce ieri Presedintele Nicolae Timofti l-a refuzat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc si nu l-a numit prim ministru al tarii de peste Prut. Iata deci ca in ciuda evidentelor, Plahotniuc insista sa devina premier in Republica Moldova, Timofti fie se face de ras si accepta a doua oara ce a respins cu o zi inainte, fie stie ca zilele sale sunt oricum numarate si in martie nu va mai fi oricum presedintele Moldovei si va merge pana la capat.

Republica Moldova este in pragul dezastrului politic si economic

Indiferent ce se intampla azi, republica Moldova a juns pe marginea prapastiei, nu mai conteaza cine si de ce va face alegerile. Drumul european al vecinilor este terminat, fie ca mai asteptam cateva luni sau un an, pana cand Usatii di Dodon preiau fraiele Republicii Moldova. SA presupunem ca se formeaza un guvern, acesta nu poate ridica nivelul de trai, pentru ca banii nu mai vin in Moldova, deci lumea o va duce din ce in ce mai greu. Solutia? Moldo-maidanul? Nu prea cred, asa cum ii stiu eu pe moldoveni vor alege comunistii si socialistii, in speranta ca le va fi mai bine.

Evident ca nu se va trai mai bine in Republica Moldova, dar asta nu mai conteaza, odata ce nici Europa si nici Rusia nu vor mai avea motive sa pompeze bani in regiune. Astfel zona estica a Europei va ramane sub conducerea Rusiei, americanii se vor concentra pe Ucraina, unde interesele sunt mai mari si beneficiile mai importante. Rusia se va multumi cu zona sub controlul sau, caci are acum probleme mai grave de rezolvat. Cam asta va paste, frati moldoveni fara minte!

Republica Moldova

Republica Moldova este in pragul dezastrului politic si economic