Riscurile la care se expune omul prin agricultura
Atunci cand omul a trecut de la stadiul de culegator si vanator la cel de agricultor au exsitat si cateva consecinte negative, pe langa faptul ca acum era posibil sa apara oarsele – putin stiu ca primul mega oras ce adapostea peste 50.000 de locuitori a aparut acum 5.000 de ani in Sumer, este vorba de Uruk, acum depindeai un an de zile de recolta din toamna. Cam asa seste si astazi, avantajul fiind globalizarea, desi evident ca aceasta de rasfrange in nivelul de trai al tarilor mai dezvoltate ( ma refer la influenta pozitiva ).
Riscurile la care se expune omul prin agricultura in mileniul III
Comertul si comunicarea au fost cele doua ingrediente care au dus la existenta omului in orase si a creat statele, dar a dus si la lupta dintre tari si popoare. Degeaba unii au avut totul la indemana, mereu s-a gasit cineva care sa ravneasca la bunul vecinului, a decis ca decat sa munceasca el sa-si creeze un viitor, mai usor este sa iei de la altii. Asa este si acum numai idealistii spera ca ceva s-a schimbat. Comertul a ridicat si a darmat civilizatii si asa va fi si de acum inainte, de aceea se tot insista in Romania sa construim odata pentru totdeauna drumurile.
Revenind la agricultura, va ganditi la faptul ca daca un an este prost in Europa vom suferi de foamete? Vom depinde de graul si porumbul din import, iar daca este criza in Europa vom importa din alte continente. Asa ca ar fi bine sa ne gandim mai adanc la ceea ce inseamna de fapt lumea moderna. Ce ne rezerva anul 2017? Intr-o lume in care in SUA il avem pe Donald Ştramp, in Rusia pe Putin si in Romania pe Dragnea, la ce sa ne mai asteptam?