Cand am pornit la drum – parca era prin 2014 in octombrie, colegii nostri din Munchen aveau cam 12 mii de membri in grup, iar noi am incercat sa-i aducem prin pagina si site-ul nostru. Azi am ajuns sa avem pe pagina peste 28.000 de fani, in grupul de Stuttgart ne apropiem de 18.000 de membri iar pagina si grupul de limba germana au peste 15.000 de membri respectiv 12.000 de fani.

Romani in Germania – statistici si concluzii pentru 2017

Bazati pe aceste rezultate am incercat sa mergem si pe varianta publicitatii directe, adica sa promovam afacerile romanilor din Germania – de la transport la restauramte sau agentii de plasare a fortei de munca – cand am avut succes cand nu. De ce nu? Aici cred ca intervine fie lipsa de cunostinte in marketing fie pur si simplu ignoranta. Daca oferta ta ajunge la peste 100.000 de romani, ce poate fi rau in asta? Crezi ca reusesti si singur? Nu cred ca o poti face la costuri asa de mici – intre 25 si 100 de euro pe luna! Vezi ce se aude si cu amenzile neplatite in Germania, poate iti schimbi putin gandirea si comportamentul.

Cum am spus mai sus, am reusit sa ajungem la cel putin 40.000 de fani ai paginilor noastre din Germania, iar la membri am depasit de mult 60.000. Din toate tarile incercate de noi, desi stam perfect pe Irlanda, Spania sau Olanda, uite ca doar Germania a reusit sa ajunga mai sus – ca numar de urmaritori online sau in Social Media. Asa ca sper sa rezolv mai multe in 2018, daca am noroc si totul merge la fel de bine ca in 2017.