Nu ai primit inca noua versiune de Google Chrome? Nimic mai simplu, scrii in bara de adrese about://chrome si se actualizeaza imediat! Eu am facut treaba asta acum, ca sa nu ma trezesc cu actualizarea versiunii de Google Chrome peste noapte, fara sa o cer. In afara de noile TAB-uri dreptunghiulare in locul celor trapezoidale, pare ca merge cumva mai repede decat versiunile anterioare, ba chiar foloseste ceva mai putine resurse decat pana acum. Cel putin nu mai vad disk usage 100% la fel de des ca inainte, iar la memorie, desi am incarcate 12 instante – cred ca 8 sau 9 sunt implicite – nu mai ajung imediat la 2 GB de memorie RAM ocupata.

Actualizare Google Chrome la versiunea 69

Dupa ce am instalat noua versiune Google Chrome 69 parca laptop-ul meu se misca mai repede si nu se mai blocheaza browserul in Not responding pentru cateva secunde. Dupa ce am facut chiar acum cateva experiente, mai ales cu instante multiple ale FaceBook, cred ca m-am grabit cu concluziile: RAM folosit 90% – 1,5 GB si este in crestere, deci mari castiguri nu sunt, desi sunt clar diferente. Paginile se deschid mai repede si se face refresh la FaceBook mult mai rapid fata de ce era pana acum.

Culorile de la noua versiune de Google Chrome nu sunt cine stie ce, in schimb in zona de parole apar modificari majore, inclusiv oferirea de parole suferate – dar mai utila mi se pare varinata de acces rapid in zona de gestionare a parolelor. Tot la categoria noutati – si nu prea – este introducerea Omnibox, adica putem folosi bara de adrese si pentru cautarea multor chestii – inclusiv dictionare, etc. Sa vedem ce si cum se va comporta, presimt ca se vor aduga o sumedenie de chestii care vor duce la repetarea situatiilor neplacute din trecut. Sau poate NU, sa nu fim totusi asa de sceptici. Oricum verificarile au durat destul de mult la versiunea 69 a Google Chrome, deci poate gigantul care controleaza peste 80% din piata, a gasit o solutie mai buna.

Google Chrome versiunea 69

Actualizare Google Chrome la versiunea 69