Azi am vazut un clip in care cineva se chinuia sa le explice arabilor emigrati in Uniunea Europeana ca Alah nu este Dumnezeu si ca vor ajunge in iad. Asta imi mai arata inca odata daca mai era nevoie pana unde merge ingnoranta,┬áAlah, Dumenzeu sau God sunt totuna, spus in diferite limbi. Diferenta intre islam si crestinism nu sta in exoistenta unui singur Dumnezeu, ci in faptul ca la arabi sau musulmani Mohamed este profetul care t einvata cum sa traiesti – iar aici apar diferentele lor interne de interpretare, de aia se si razboiesc, pe cand noi crestinii mergem dupa invataturile lui Iisus! Asta e tot, deci nu interpretati inainte sa va documentati!

Alah, Dumenzeu sau God – tu in care crezi? De la religie la adevar!

Nu am sa stau sa fac aici teoria religiilor, nu asta este intentia mea. Am vrut sa atrag doar atentia acelor care spun: musulmanii cred in Alah, nu in Dumnezeu ca noi crestinii. Gresit, ei cred la fel ca noi, doar ca au alta religie, deci alt crez in viata. Raiul lor e cu cadane, al nostru cu ingeri. In fine, nici macar nu insist sa credeti, fiecare e liber sa faca ce vrea. Dar daca tot suntem rationali sa ne gandim la un aspect pur pamantesc.

Daca esti credincios si exista Raiul, ai castigat, daca nu exista nu ai pierdut nimic, ai fost mai bun, mai omenos, ai facut pacate – e omeneste, si cu asta s-a incheiat. Deci castigi oricum! Dar invers? Daca te inseli si ai pierdut sansa de a fi mai bun? Insist ca nu scopul mercantil intra in discutie, am vrut doar sa subliniez ca ai sanse 50% sa gresesti daca nu crezi in Dumneazeu. In rest, mai vorbim daca ne intalnim peste 100 de ani! ­čÖé

Religie

Alah, Dumenzeu sau God – tu in care crezi? De la religie la adevar!