Chiar daca in SUA nu a reusit sa castige o femeie, la noi inRomania, tara aflata pe primele locuri in lume cand vine vorba de “asa NU”, avem doua femei in fruntea tarii, Alina Gorghiu la liberali si Gabriela Firea la conducerea primariei celui mai mare oras din Romania. Ajuta asta la ceva? Evident ca NU, desi daca luam exemplul doamnei Laura Codruța Kövesi ( ca idee, numele ei de domnisoara este Lascu ) putem avea si varianta castigatoare – daca sarim peste partea cu doctoratul.

Alina Gorghiu si Gabriela Firea sau femeia in politica mileniului trei

Gabriela Firea a inceput cariera la televizor, apoi s-a maritat cu unul dintre cei mai bogati primari si a intrat in politica, uite ca a si reusit sa suceasca mintile bucurestenilor. Traiesc mai bine acum locuitorii capitalei? Nu se prea vede, dar cui ii pasa? Mai devreme va ziceam de doamna sefa la DNA – Laura Codruța Kövesi, cea a carui tata era sef la Parchetul din Medias, iar fratele tot sef – dar la Transgaz! Dar Alina Gorghiu cine este? Avocatul din Tecuci care a reusit sa ia locul lui Blaga si lui Crin Antonescu.

Tinerica Alina Gorghiu, poate asa se si explica greselile copilaresti, copierea campaniei PSD-ului, etc. Nascuta abia in 1978, Alina a terminat facultatea de Stiinte juridice, in anul 2001. Abia iesita din scoala ca a si ajuns consilier Presedinte AVAS. Adica e capabila ce s amai o invartim, nui asa? A, nu se pricepe la comunicare, probabil pentru ca masterul facut la Facultatea de drept din Bucuresti nu are astfel de cursuri. In schimb ar fi trebuit sa invete ceva din perioada in care a fost Vicepreședinte al Camerei Deputaților?

Alina Gorghiu si Gabriela Firea

Alina Gorghiu si Gabriela Firea sau femeia in politica mileniului trei