Am si eu o pagina pe FaceBook dar nu pot sa fac nimic cu ea, nu ma ajuta si nu inteleg de ce. Cam asa suna majoritatea intrebarilor legate de Social Media Marketing, iar eu am sa incerc sa explic pe scurt de ce se intampla asa ceva. Sa presupunem ca ai doua sau trei pagini si cateva grupuri, la care se adauga evident profilul tau de pe site-ul de socializare. Desi ai sa zicem undeva la 1000 sau chiar 2000 de prieteni, i-ai adaugat in grupurile tale si le-ai lansat o invitatie sa-ti aprecieze paginile, nu prea vezi niciun rezultat.

Am si eu o pagina pe FaceBook dar nu pot sa castig bani cu ea

Evident ca daca de fapt in majoritatea grupurilor si pe paginile tale sunt prietenii, nu o sa faci nimic bun. Daca ti-ai pus niste poze atragatoare si ai strans repede 5.000 de prieteni, iar nu ai facut nimic, dar daca pe pagina si pe grupuri ai doar persoane interesate de ceea ce faci tu, iar numarul lor a depasit sa zicem 5.000 sau si mai bine 10.000 deja poti spune ca ai pus prima caramida in Social Media Marketing.

Totusi nu e chiar asa de simplu precum pare, o parte din cei ce par interesati de munca ta sunt de fapt concurentii tai, care incearca sa profite de reclama gratuita pe pagina sau in grupurile tale. Deci de aceea am si zis ca un 10.000 de persoane pare un numar de la care poti sa incepi sa speri. Apoi urmeaza multa munca, informatii de calitate si rabdare. Nici nu stii cat de neimplicati sunt multi dintre cei prezenti pe facebook. Un mic exemplu: pui un anunt cu un loc de munca, scrii totul clar si lasi un email si un numar de telefon pentru contact. Stii care este rezultatul?  60% lasa mesaj, de genul sunt interesat, 2% spun ca e teapa si daca ai noroc te contracteaza maxim 2 sau 3% dintre cei care au vazut anuntul.

Iata de ce ste nevoie de noi, ca sa preluam aceasta munca si sa o facem cu daruire, pricepere si fara implicare emotionala! Daca ti-a placut, citeste mai multe la noi pe forum, sau lasa -ne mesajul tau la rubrica Contact.

Social Media Marketing