Azi am decis sa abordez si problema structurii unui site, care pentru multi inseamna categorii, meniuri si tag-uri si cam atat. DA, structura SEO a unui site inseamna si acele elemente enumerate la inceput, dar specialistii spun ca e mai mult decat asta. Nu prea ma pricep eu la treburi de genul asta, mai ales cand structura site-ului e ceva complicat. Am gasit tot felul de pareri despre tema asta, doar ca sincer sa fiu nu ma prind ce ai putea face la site-uri generaliste, sau cele care mizeaza pe sute de cuvinte cheie. OK, ai un site nisat, e clara treaba. Dar daca ai un site despre actori, ce te faci? Ca tu vrei sa fii pe prima pagina la numele fiecarui actor in parte.

Structura site – SEO

Daca nu ai o structura buna a site-ului – adica navigarea nu este usoara, nu gasesti usor anumite tipuri de articole [ aici ai categrii si tag-uri – totusi nu exagerati cu ele ], site-ul tau nu va fi agreat nici de cititori si nici de motoarele de cautare. Asadar ganditi structura site-ului inca din prima zi, pe parcurs devine mai greu. Chiar o sa urmaresc subiectul pe SeoPedia, ca sunt curios si eu ce se va discuta si la ce concluzii se va ajunge. In afara de generalitati, ca la astea ne pricepem toti sau ma rog, stim deja ca e bine sa ai site-ul structurat clar, dar ce inseamna asta ne spun foarte putini.

Evident ca SEO on page la asta se refera, nu la reptarea in continuu a cuvintelor cheie – desi am vazut ca asta da cateodata roade. Dar Google evolueaza mereu, azi de exemplu deja a facut pasi semnificativi pentru a determina ce rezultate sa ofere in functie de tara, de multe ori chiar si in functie de regiunea celui ce cauta. Acum e de discutat daca pe mine ma intereseaza ca toate rezultatele sa fie astfel filtrate sau doar anumite cautari sa depinda de zona, tara, etc.

Structura site - SEO