Azi mi-am dat seama ca brigada diverse, adica actorii din seria de filme de comedie BD la munte, BD in actiune, etc. s-a reunit in Ceruri. Primul a fost Toma Caragiu pe 4 martie 1977, a urmat apoi indragitul actor de comedie Puiu Calinescu, stins pe 16 mai 1997, Dem Radulescu a plecat de langa noi pe 17 decembrie 2000, iar cursa catre ceruri a continuat. Jean Constantin in 2010, Iurie Darie in 2012, iar plutonierul Capsuna ( Sebastian Papaiani ) s-a ridicat azi la ceruri. Sa ni-l aducem aminte si pe Dumitru Furdui, cel care l-a interpretat pe sergentul-major Cristoloveanu.

Brigada Diverse – BD – este acum in ceruri, ne-au ramas insa amintirile

Cea mai mare parte a actorilor ce ne-au incantat in trilogia BD inceputa in 1970 cu Brigada Diverse intră în acțiune, urmata la un an diferenta de Brigada Diverse în alertă! si terminata cu B.D. la munte și la mare, toate trei in regia lui Mircea Drăgan. Ce mai putem spune? Cei sapte mari actori nu mai sunt azi printre noi, dar daca ma refer la Sebastian Papaiani, sotia mea a remarcat ca a jucat poate in mai multe filme ca multi ari mari actori de frunte.

AM reusit sa numar 47 de lung metraje, incepand din 1963 si terminand cu 2008. In 2014 a jucat in filmul documentar Lumea lui Geo Saizescu, un omagiu adus marelui regizor. Multi il stiu ca Pacala, insa putini au vazut toate filmele si serialele in car ea jucat, iar ca sa va reamintesc unul de suflet, ce ziceti de “Toate panzele sus“? Mai departe va las pe voi sa evocati filmele si rolurile in car ea jucat actorul Sebastian Papaianii. Biografia sa o gasiti pe site-ul dedicat actorilor.

Brigada Diverse - BD

Brigada Diverse – BD s-a reunit in ceruri