Am incercat in ultima vreme sa verific care este tendinta preturilor pentru casele din Ungaria si am ajuns la concluzia ca in general acestea se vor scumpi destul de mult in 2016. O parte din romanii care si-au cumparat case in tara vecina acum le vand, pentru ca pentru multi a devenit mai convenabil sa locuiasca in Romania, pentru ca nu s-au adaptat la viata din Ungaria, sau pur si simplu acum au realizat ca limba maghiara nu este pentru ei ( este foarte grea, are o multime de consoane una dupa alta, cuvintele sunt greu de reprodus, dar si mai greu de retinut, mai ales daca ai o varsta ).

Cu toate acestea, in functie de localitatea unde te vei stabili, poti avea si avantaje: daca sunt cateva familii de romani in localitate vei avea prieteni buni si de nadejde, gata sa te ajute cu informatii si experiente personale, daca te afli la maxim o ora distanta de un mare oras din Romania ( Arad, Timisoara sau Oradea ) sau daca in satul respectiv exista magazine gen LIDL, Penny, etc.

Un alt aspect la care va recomand sa va uitati cu atentie este legat de materialele din care este construita casa din Ungaria, imbunatatirile aduse casei – mansardare, tigla de calitate, geamuri termopan, etc. Multa lume inca nu intelege ca materialele de consgtructie in Ungaria sunt mai scumpe decat in Romania, deci in functie de vechimea casei si a materialelor din care este facuta, pretul poate depasi rapid pretul unei case din Romania, mai ales ca aici majoritatea au apa curenta, energie electrica si gaze ( chiar si cu butelie este ok, iesind mult mai ieftin, evident daca nu optezi pentru centrala pe gaz in loc d euna pe lemne sau peleti. ).

Asa cum spuneam, studiile arata ca o casa in Ungaraia va fi in curand la fel de scumpa ca una de la noi, evident avand in continuare avantajul de a fi in Spatiul Schengen, infrastructura civilizata – sosele, banci, etc. Daca esti convins ca vrei sa investesti in ceva de viitor, atunci te poti muta in Ungaria, dupa ce ai inteles evident si dezavantajele expuse mai sus!