Nu stiu cum se face dar Romania este mereu prezentata si promovata de altii, nu de noi romanii. Asa ajungi sa te intrebi, oar ece au in comun Charlie Ottley, Peter Hurley si printul Charles? Evident ca dragostea pentru Romania, sau pentru acesti munti inca salbatici. Charlie Ottley spunea ca de exemplu, in Scotia nu mai exista padure naturala, tot ce au este padurea sadita de om, unde nu traieste niciun animal! Iar noi nu stim sa protejam si sa promovam ce avem.

Charlie Ottley, Peter Hurley si printul Charles in Carpatii salbatici din Romania

Sper ca ati urmarit cele patru episoade din seria Wild Carpathia, un documentar care iti arata tie romanule, cat de frumoasa este tara noastra. Mai ciudat este ca ideea a pornit de la o romanca stabilita in strainatate, micuta Picasso – pentru cine a auzit de ea. Nici nu a trebuit mult, la fel ca si in cazul irlandezului Peter Hurley, o singura vizita in Romania si ramai fermecat.

Daca primii doi sunt sa zicem asa, oameni simpli – printul Charels a ales sa sprijine Romania si sincer nu pricep de ce, pentru caz pe de o parte conducatorii din UK nu ne vor la ei in tara, pe de alta paret mostenitorul tonului este prezent aici si ne promoveaza tara. Eu zic ca daca ne-am stradui singuri sa ne promovam, daca am trai din turism, produse bio si IT ( asta l-am adaugat pentru ca e la moda si culmea, nu cere de mancare ), am fi mai ceva ca Elvetia. Vreti un exemplu? Festivalul UnTold de la Cluj, a=in cifre vine cam asa: 300.000 de participanti din peste 60 de tari! Care-i diferenta? In Köln doar pentru sarbatorile d eiarna vin 2.000.000 de turisti! Ati prins unde-i diferenta?

Charlie Ottley in Romania

Charlie Ottley, Peter Hurley si printul Charles in Carpatii salbatici din Romania