CPM, CPC, CPA, CPE – ce sunt si cum ma folosesc de ele
Cred ca multi dintre cei ce incearca sa castige bani online au gasit aceste prescurtari: CPM, CPC, CPA, CPE – dar ce sunt si cum ma folosesc de ele pentru a imbunati site-ul meu si veniturile generate? O parte dintre acesti indicatori sunt simple calcule, dar unii dintre ele ne spun concret care este castigul nostru, CPC spre exemplu este valoarea incasata (sau platita ) pentru un click pe o reclama, adica cati euro ( sau dolari ) primesti daca cineva acceseaza o reclama ( inclusiv la AdSense ). Aceastda valoare este diferita in functie de tara, nisa reclamei, etc.
CPM, CPC, CPA, CPE – ce sunt si cum ma folosesc de ele pentru a obtine venituri
Daca am rezolvat cat de cat problema cu CPC ( cost per click ) sa vedem ce este CPM ( cost per mille – costul pentru o mie de afisari ). Multi incepatori se intreab acum pot mari acest indicator, iar eu am sa va explic in continuare cate ceva despre el. Pentru a avea venituri mai mari la o mie de afisari ar trebui fie sa creasca CPC-ul, fie sa pozitionezi reclamele in asa fel incat ele sa fie mai accesibile cititorului. Iar daca reusesti sa atragi cititori din alte tari – deci nu din Romania, ai sansa sa maresti acest indicator. El este de fapt un calcul care arata valoarea medie a castigurilor pentru 1000 de afisari.
CPA – Cost Per Action, adica costul pentru o actiune – mai poate lua forma de CPL – Cost per Lead, unde actiunea este diferita de cea de cumparare. Mai dificil de explicat este indicatorul CPE – Cost Per Engagement – adica cititorul ar trebui sa intre pe site si sa se inscrie, sau sa cumpere, etc. Cel mai des se gaseste sub forma de a uramri un videoclip, etc.
Daca doresti si alte informatii legate de acesti indicatorim nu ezita sa ne scrii, vom raspunde cu mare placere tuturor intrebarilor primite.