Daca ma intrebati pe mine, ageamiu in ale justitiei, Csíki Sör sau “Adevarata bere Ciuc” e o incalcare a drepturilor fata de berea Ciuc a celor de la Heineken. De ce? Pentru ca asta ar insemna ca a lor nu mai e “adevarata”, dar asta e o alta poveste. Nu stiu de ce, dar am impresia ca aici este iarasi politica, pentru ca am sa va intreb ceva: pagina celor de la Berea Ciuc au peste 300.000 de fani, iar 66.000 din Ungaria, nu din Romania ( majoritatea ). Culmea ca daca ai sa o cauti prin tara vecina ai sa vezi ca nu este nici pe departe cea mai apreciata bere, asa ca nu cred ca era mare problema, poate una morala ar fi de discutat.

Igazi Csíki Sör a cazut la pace cu Heineken Romania

Desi nu se stie in ce consta concesiunile facute de maghiarii de la Igazi Csíki Sör Manufaktúra si ce au acceptat cei de la Heineken Romania, important este ca fabrica din Harghita nu-si va inchide portile. Ce mi se pare interesant este ca desi berea este produsa in Romania, ea nu se adreseza romanilor, nu ai sa gasesti pe site-ul lor sau pe pagina lor un cuvant romanesc. De ce? Retorica intrebarea!

O problema interesanta: oare cat lume cauta pe internet berea “adevarata” Ciuc? Adica cate cautari sunt lunar pentru Igazi Csíki Sör? Chiar sunt curios, asa ca am sa fac un test, sa vedem daca exista ceva interes – evident ca ma refer la subict, nu la bere! Ce succes va avea berea ungureasca in romaia sau in Ungaria, sa nu mai zic in lume – Uniunea Europeana, o sa vedem, sincer m-as bucura sa le mearga bine, doar nu le merge in detrimentul meu, nu-i asa? Sa vedem si ce va zice presa din Romania, sau este doar un subiect pentru tara vecina?

Igazi Csíki Sör

Igazi Csíki Sör a cazut la pace cu Heineken Romania