Inca de la inceput avertizam ca ceea ce vom prezenta in continuare se refera la bateriile Li-Ion, pentru care s-au facut studii amanuntite si s-au testat diverse maniere de incarcare. Rezultatele au fost departe de ceea ce se crede in general despre cel mai bun mod de a ne incarca bateria la telefon, tableta sau laptop. Cel mai grav pare a fi obiceiul de a uita la incarcat dispozitivul, iar la categoria laptop asta se intampla destul de des. O varianta ar fi sa folositi regulat laptop-ul fara batrerie, daca tot il utilizati ca PC stationar!

Cum imi protejez bateria de la telefon sau tableta ca sa dureze cat mai mult

Multi dintre posesorii de telefoane mobile au imprsia ca daca nu incarca bateria la maxim aceasta va avea de suferit, dar se pare ca se inseala. Nu te va afecta cu nimic faptul ca nu incarci 100% bateria Li-Ion, ba mai mult – te va ajuta, maia ales daca nu ai nevoie ca ea sa fie plina. Mult mai corect ar fi sa o incarci e mai multe ori pe zi, decat sa faci treaba asta cand este aproape epuizata complet.

Deci uita de prejudecati si nu tine telefonul la incarcat mai mult decat ai nevoie intr-o zi, ba mai mult – poti sa-l lasi la incarcat de mai multe ori, evita sa-l supra-incazesti! Nu uita telefonul conectat peste noapte la incarcator, o alta greseala care ar putea sa-ti deterioreze bateria pe termen lung!

barerie smartphone

Cum imi protejez bateria ca sa dureze cat mai mult