M-am decis sa-mi fac propriile aplicatii pentru Android, in mod simplu si gratuit, pentru ca azi mai toata lumea intra pe net de pe telefon, iar sistemul de operare oferit de Google – Android, este cel mai raspandit. Asa ca am facut primul pas si am descarcat aplicatia Andoid SDK de pe site-ul oficial. Este destul de marisoara – cea pentru Windows, 1,6 GB – dureaza cateva minute, la mine a durat 10. Acum ma apuc sa o instalez si in timp ce invat sa lucrez cu ea, va dau si voua informatiile in timp real.

Cum pot sa creez GRATUIT o aplicatie pentru Android, tutoriale si informatii online

Teporetic ai nevoie pe langa Android SDK si de un program, Eclipse – la care unii zic ca ar trebui sa instalezi si pluginul ADT. Sincer sa fiu nu stiu nimic despre cum se poate face o aplicatie pentru Android, dar fiind programator, ma gandesc ca o sa reusesc. Asa cum am facut programe de contabilitate si gestiune candva, cum am dezvoltat site-uri in Html si PhP, pornind de la zero, o sa o fac si pe asta.

Dupa ce am inceput instalarea programul s-a lansat destul de greu, a facut cateva verificari, credeam ca ceva nu merge, dar iata ca Windows m-a intrebat daca instalez, am dat Yes si am trecut la treaba. Dupa cateva Next-uri de rutina a inceput incarcarea softului gratuit pentru programe Android. Chiar in acest moment instalarea programului Android SDK s-a terminat, ma apuc de treaba!

Modul de lucru pare simplu, ai nevoie de un proiect, deci apesi “create New Project” dai un nume aplicatiei si te apuci de programat. Se spune ca poti testa aplicatia pe telefonul tau, printr-o conexiune USB, asa ca asta o sa fac si eu dupa ce realizez prima mea aplicatie pentru Android! Cum o publicam? Discutam data viitoare!

Aplicatii pentru Android