Se pare ca blocarea anunturilor publicitare pe dispozitive mobile dar si pe calculatoare si laptop-uri a devenit o problema pentru piata de publicitate, diverse forme de AdBlock iti curata pagininile vizitate de tot ce inseamna publicitate, inclusiv pe FaceBook. Aveti in poza d emai jos un exemplu de cum arata o pagina normala – sa-i zic asa, de FaceBook care afiseaza reclame si una fara ele, cand se foloseste AdBlock. Totusi in continuare o sa discutam despre efectele negative ale acestui soft, caci evident nimic nu poate fi bun pana la capat!

Cum va afecta AdBlock piata de publicitate in viitor, ce vor face publisherii?

Teoretic ceva se va intampla cand efectul AdBlock va afecta vanzarile online, caci daca varianta cu AdSense nu va mai tine, cumva va trebui rezolvata si problema celor care au nevoie de publicitate. Google a rezolvat ceva prin adaugarea a inca unui rezultat platit in cautari, deci site-urile au mai coborat un nivel. La mine sincer se simte, desi traficul a crescut pe ClubSEO de la 2000 de unici pe zi la 7.000, deci de mai bine de trei ori, castigul este acelasi, caci au scazut si platile per Click, dar su numarul de afisari a reclamelor AdSense.

Unde se va ajunge? La burse de publicitate prin poze cu link, aici cred ca va tinde piata de publicitate! Cred ca ar fi in folosul celor cu site-uri cu trafic – acum sa vedem cat sa fie acest trafic, dar nu stiu sincer la ce sume de castig vor ajunge bloggerii. Sau evident, ceea ce am inceput sa facem noi, reclame directe de la firme, plata direct in cont! Stim ce promovam, stim de la cine incasam! Iar la acest capitol am triplat veniturile, ceea ce este super OK!

AdBlock FaceBook