Azi am patit ceva straniu, pe unul din site-uri aveam instalat WordFance si plugin-ul XML Sitemap & Google News, iar dupa actualizarea celui din urma nu ma mai puteam conecta pe site ca sa adaug articole, etc. Adica pur si simplu in WP-admin imi dadea 500 Internal Server Error, asa ca am intrat in panica. Evident ca in prima faza nu am inteles ce se intampla si nu banuiam care este problema. A trebuit sa intru pe server in cPanel si sa sap. Am descoperit ca am erori si ca problema este de la pluginul care genereaza sitemap. Am redenumit folderul plugin-ului [ ca sa nu sterg, etc. ] si totul a revenit la normal.

Eroare XML Sitemap & Google News

Asadar daca vedeti ca aveti o eroare teporara de genul 500 Internal Server Error nu intrati in panica. Daca ati sters cache-ul din Google Chrome – sau alt browser pe care-l folositi si eroarea persiata, incepeti sa sapati. Evident ca sunt un lenes [ ceea ce NU recomand nimanui ] si nu fac Back-Up la site-uri, iar de la cei de la hosting nu va asteptati la minuni, daca va dau o versiune de acum cateva luni sa ziceti mersi! O posibila problema ar putea fi de la versiunea de WordPress. Singura diferenta dintre site-urile mele cu aceiasi configuratie: plugins si tema WordPress este versiunea CMS-ului.

Asadar desi sunt cam greu de cap – mentin o versiune veche de WordPress doar pentru ca nu vreau sa schimb editorul si vreau sa folosesc in continuare alinierea justify la un click distanta – in editorul clasic versiunea noua nu exista si trebuie sa scrii de mana [ cum fac si acum! ] iata ca apar erori si probleme. Recomand cu caldura sa tineti actualizate site-urile, de la CMS la Plugin-uri, ca e mai bine – si mai sigur, evident! Oricum e bine ca pentru moment am rezolvat problema, dar – ca exista si un dar, am de ales daca renunt la plugin-ul XML Sitemap & Google News si merg pe indexarea direct din WMT de la Google, sau actualizez site-ul si cu asta basta!

XML Sitemap & Google News

Eroare XML Sitemap & Google News