Daca te-ai decis sa lucrezi ca sofer in Germania la DHL sau Hermes ( aici te sfatuiesc sa nu prea te arunci, firma nu este de incredere pentru ca lucreaza cu particulari si intermediari, de obicei pe masina ta persoanala – pe care o cam harbuiesti ) inseamna ca stii la ce te-ai inhamat. La DHL este mai lejer, pentru ca nu prea te deranjeaza daca este sau nu destinatarul acasa, ii lasi un aviz in usa si asta e tot! Salariul este mai mare la DHL, masina este de serviciu, deci numai avantaje! Trebuie insa sa stii limba germana la nivel conversational!

Locuri de munca Germania – sofer la DHL sau Hermes

Asa cum am zis mai sus, pentru a lucra ca sofer la DHL in Germania trebuie sa stii cat de cat limba germana – nu la perfectie, dar sa te intelegi cu clientul, sa-i zici ca are pachet de primit, cand vii, etc. O deosebire intre DHL si Hermes este ca aici nu poti lasa pachetul la vecin! Salariile sunt destul de bunicele, in jur de 1500 de euro pe luna – depinde si de numarul de pachete livrate, dar nu in asa masura ca la alte firme ce curierat.

Cat se plateste la DHL in  Germania? In mod normal salariul porneste de la 1500 de euro pe luna, fara sa ai inclus cazare sau alte bemeficii, primesti masina si scanner, plecarea de la depozit de dimineata la ora 7, deci evident vei fi acolo cu cel putin o ora mai devreme, seara descarci pachetele nepredate, scanerul si a doua zi la munca! Sambata program scurt, duminica liber – la fel si in sarbatorile legale!

Șofer în Germania la DHL

Locuri de munca Germania – sofer la DHL sau Hermes