Am mai scris despre cat de utile sunt grupurile de pe FaceBook si azi am sa revin putin asupra subictului in urma unui test facut ieri si care ste inca in derulare. Am luat un site cu foarte putin trafic din cautari ( SERP ) si am scris doua articole de calitate, pe care le-am distribuit in cateva grupuri ce insumeaza 30.000 de membri – far asa stiu cati sunt activi, cati citesc dar nu posteaza, etc. De atunci si pana azi veniturile pe site-ul respectiv au ajuns la 15 euro, in situatia in care inainte daca ajungea la 2 sau maxim 3 euro pe zi.

Ma promovez suficient de bine pe FaceBook?

Un calcul simplu arata ca daca ai la dispozitie cateva grupuri cu cateva zeci de mii de membri, scrii lucruri de interes general si ai grija sa oferi informatie de calitate, cu un singur site ai ajunge sa castigi in jur de 400 sau 450 de euro lunar. Nu e mult, dar e mai bine decat sa stai sa zicem profesor suplinitor la o scoala din cartierul tau. A castiga 2000 de lei net pe luna nu e tocmai usor in Romania de azi. Dar, caci exista si un dar – e suficient sa ai un site si cateva grupuri?

Parerea mea este ca un site e suficient, daca are sa zicem o plaja mare de acoperire. Adica daca ofera informatii din mai multe domenii de interes. Acum ramane sa vedem de cate ori postezi pe zi, ce postezi si cum profiti la maxim de oportunitate. Eu fac asa: ma uit ce posteaza altii si cati dintre membri dau like, comenteaza, etc. Apoi fac un articol pe acea tema, il postezi si efectul este garantat. Este greu sa ghicesti ce vrea lumea, dar daca stai si observi cu atentie, cu siguranta ai ce face si ce oferi pe site-ul tau!

Grupuri pe FaceBook

Grupuri pe FaceBook pentru promovare online si SEO