Nu stiu cine a citit romanul Marele Gatsby a lui Francis Scott Key Fitzgerald, dar probabil ca multi au vazut filmul din 2013 cu acelasi nume, in regeia lui Baz Luhrmann – de care cu siguranta nu ati auzit, dar avandu-l in rolul principal pe  Leonardo DiCaprio. Pe mine sincer, filmul nu m-a impresionat, la fel cum dupa ani si ani am revazut filmul Tess. Mai interesant mi se pare rolul lui Tobey Maguire, cunoscut publicului din seria “Omul Paianjen” si care de fapt este cel prin ai carui ochi se desfasoara intreaga poveste.

Marele Gatsby online pe Cinema 24h

Numele romanului vine deci de la cel al povestirii lui Nick Carraway – Marele Gatsgy, care vine la randul sau de la numele eroului principal. Este pana la urma o poveste de dragoste tragica, caci cu siguranta Gatsby nu a vrut decat sa-si cucereasca iubita, casatorita cu un mare bogatas american. Daisy Buchanan nu cred ca merita dragostea marelui Gatsby, care a sfarsit impuscat din cauza ei si evident a sotului ei, Tom. Asa-i viata, de aceea prefer un film de genul Hanibal cuceritorul, decat astfel de filme suprarealiste.

Daca ai avut placerea sa citesti cartea Marele Gatsby vei avea surpriza sa descoperi ca filmul ( online ) nu urmareste firul cartii, dar in linii mari este cam aceiasi poveste. Asa ajungem noi sa ne uitam mai degraba la serialele turcesti decat la dramele americane. Pana la urma nu se discuta despre gusturi, iar anumite filme chiar nu le inteleg – oricat de mult ar fi laudate de critica. Oricum nu este prima ecranizare a romanului Marele Gatsby, ci a cincrea, primele patru fiind in anii 1926, 1949, 1974 si 2000.

Marele Gatsby online

Marele Gatsby online pe Cinema 24h