Pasaport de oltean sau bine ati venit in Republika Federala Oltenia – un maraton de glume si bancuri oltenesc unde se intra doar cu pasaportul! Unde poti sa razi 72 de ore fara sa platesti amenda? Evident la Slatina, unde juvetii te invita sa participi si tu la acest festival de umor ce nu are egal ( in Tara Olteniei, evident ). Daca vrei sa afli mai multe nu trebuie decat sa intri pe YouTube si sa cauti evenimentul, sa-ti faci o idee.

Pasaport de oltean sau bine ati venit in Republika Federala Oltenia

Festivalul de glume de la Slatina nu este cum ar crede anumiti antiromani o incercare de federalizare a Romaniei ci este dovada ca oltenii au umor. Peste raul Olt se trece cu pasaportul, foaia de hartie ce-ti da voie sa treci vama si sa te distrezi trei zile la rand. Evident ca poti asculta glume pe internet, stai acasa si razi cu Vacanta mare, dar va garantez ca pe viu e mai distractiv.
Stiti ce mi se pare mie ca lipseste cu desavarsire in ultima vreme la televiziunile romanesti? Umorul de calitate – chiar daca la TVR mai pun gala aceea a unorului, cred ca deja am vazut aceleasi glume de 100 de ori, le stiu pe de rost, vreau ceva nou, nu credeti ca meritam?
Poate ca ar fi bine sa vedem astfel de manifestari culturale si in alte parti ale tarii, dar se pare ca de ras se ocupa azi doar juvetii olteni.
Unde si cand au inceput oltenii sa ofere pasapoarte? Asa cum am zis la Slatina, vama a fost pusa peste raul Olt – podul de la intrarea in oras.

Sper ca v-am facut o bucurie, faptul ca acum stiti unde trebuie sa mergeti an de an intre sase si noua octombrie! Evident ca la Slatina la festivalul Oltenii si restul lumii! Crezi ca stii mai multe despre eveniment? Ai participat si ai poze, informatii sau filme care merita transmise publicului larg? Te asteptam alaturi de urmasii lui Nea Marin – culmea este ca ar trebui mutat la Bailesti festivalul, parerea mea!