Nu sunt multe dar sunt destule ca sa te intrebi ce vor de fapt maghiarii care creeaza astfel de grupuri  pe FaceBook, iar din reactiile lor nu stii ce sa crezi, sunt bolnavi, sunt platiti sau pur si simplu sunt frustrati. Daca despre politicieni ai crede ca au scopul de a castiga in alegeri, cand vine vorba de cetateni simpli, ai deja alte asteptari. Vad numai postari rautacioase – asta ca sa pastrez decenta in exprimare, fiecare postare nu cauta decat sa jigneasca si sa atace populatia majoritara, deci care este adevaratul lor scop?

Care este scopul adevarat al grupurilor antiromanesti?

Tot aud pretentii legate de Ardeal si de maghiari, desi se uita ca indiferent cum am privi lucrurile Ungaria a incetat sa mai existe din 1541 cand a fost transformata in pasalac turcesc, apoi a fost inglobata in imperiul habsburgic.  In tot acest timp Ardealul a fost independent, a avut principele propriu si a dat pe doi dintre cei mai mari conducatori ai vecinilor de la Budapesta, Matei Corvin si Iancu de Hunedoara.

Romanii sunt mereu prinsi la mijloc, ar putea face ca vecinii lor de la vest, sa le puna pumnul in gura maghiarilor din Romania, exact cum fac si eu cu romanii din Ungaria, dar asta ar insemna sa te cobori la rangul de barbar primitiv. Daca nu faci asa, ai parte de exact ce vedem acum, de persoane care-si pierd ziua scriind vrute si nevrute, agitand spiritele. Cine va castiga acest joc? Cred ca nimeni, este o pierdere inutila de energie, dar cu cine sa vorbesti si cui sa-i spui? Dovedim cuiva ceva tot aruncand cu vorbe dintr-o parte in alta? Nu, evident ca nu – iar faptul ca sunt si romani atrasi in aceste grupuri arata cat de naivi sunt unii, plecand de la dezamagirea fata de guvernarile de pana acum!

Mari Romani

Care este scopul adevarat al grupurilor antiromânești?