Multi se intreaba daca poti face bani din blogging, daca traficul te ajuta sa castigi bani online sau daca paginile si grupurile de pe FaceBook te ajuta sa te promovezi. Hai sa vedem ce a reusit site-ul nostru in luna ianuarie versus decembrie. Se observa din grafice ca traficul a crescut cu 100% adica s-a dublat, numarul de interactiuni cu reclamele a crescut cu 157%, CPC – adica costul per click a ramas cam acelasi, banuiesc ca un cent nu reprezinta o crestere semnificativa, CTR a ramas si el oarecum la fel.

Performanta unui site versus veniturile din trafic generat de site

Daca analizam numarul de vizualizari ale paginilor acestui site, adica 123 de mii in 28 de zile, reiese ca ne-au vizitat cam 4400 de romani zilnic. Nu este o cifra prea mare, dar daca ne gandim ca site-ul abia a trecut de primul sau an in mediul online, zic ca este destul de bine. Care este in acest moment principala problema? Cautarile de acum nu sunt foarte usor de monetizat, adica anumite subiecte nu aduc si bani odata cu vizitatorii, asa ca urmatoarea etapa ar trebui sa fie vanzarea de publicitate direct beneficiarilor.

Performanta unui site se masoara evident in ultima instanta in bani, insa daca ne gandim la faptul ca de multe ori banii nu inseamna totul, am putea spune ca notorietatea este ceva mai important, sa fii vizitat de peste 2 milioane de romani intr-o saptamana nu este putin lucru, nu-i asa? Avem un site care a reusit treaba asta, dar despre el cu alta ocazie, azi am vrut sa va aratam ce am reusit noi intr-un an, nu ca sa ne laudam ci ca sa avem despre ce discuta peste inca unul!

Performanta unui site

Performanta unui site versus veniturile din trafic generat de site