Cand Queen a lansat melodia We Will Rock You (Official Video) a fost momentul in care a facut primele promisiuni fanilor, ne va oferi de acum inainte numai muzica rock de calitate. Asa a fost, pana in ziua in care Farrokh Bulsara ( Freddie Mercury ), nascut in Tanzania a incetat sa mai cante. Cred ca pentru toti este clar ce inseamna si ce a insemnat melodia The show must go on, caci Freddie stia deja care este boala care-l va lua dintre noi. Nascut in anul 1947,  Freddie Mercury, a fost alaturi de noi pana in 1991, dar va dainui mereu in inima iubitorilor de muzca adevarata.

Queen – We Will Rock You (Official Video) – promisiuni facute pentru prieteni

Ascensiunea lui Freddie Mercury nu a fost usoara, dar odata cu penetrarea topurilor din UK si SUA formatia condusa de el, Queen – nume ales sugestiv inca din primii ani de cariera, nimeni nu a mai uitat de el, iar statuia sa din Montreux, Elveția ne readuce aminte de cariera unui mare cantaret si compozitor. Putini stiu ca  Freddie Mercury si-a facut studiile in India, unde probabil a inteles ca viata sa este muzica. Abia la varsta de 17 ani va ajunge in UK, fortati de imprejurari. Iar pentru Farrokh Bulsara aceasta avea sa fie sansa vietii sale.

Abia in 1970 impreuna cu doi buni prieteni,  Brian May și Roger Taylor, infiinteaza formatia Queen. Un an mai tarziu se alatura si John Deacon, consacrand astfel fenomenul muzicii Rock pe care astazi il numim Freddie Mercury. Cel mai recent membru al formatiei este si compozitorul melodiei  I Want To Break Free, fiind singurul membru al trupei care nu a participat vocal la nicio melodie a formatiei britanice.

La fel de putina lume stie ca adevaratul lider al formatiei a fost Brian May, care alaturi de Freddie a fost solist vocal al trupei Queen. La fel de putina lume stie ca a fost indragostit de Mary Austin, careia i-a si lasat o jumatate din averea sa prin testament, restul revenind familiei sale. Interesant este si faptul ca bucatarul sau a primit fabuloasa suma de 500.000 de lire, la fel ca si asistentul sau, in timp ce soferul a primit “doar” 100.000 de lire sterline!

Queen - We Will Rock You

Queen – We Will Rock You (Official Video) – promisiuni facute pentru prieteni