Scandalul anului 2016 este legat de numele a doi indragiti interpreti de muzica rock, Cristi Minculescu si Dan Bittman  acuzati de plagiat la melodia proaspat lansata: S-aprindem tortele. Criticii spun ca melodia este un plagiat al unei melodii mai veechi a artistului Hozier. Am ascultat si eu cele doua melodii si ce sa zic, a noastra parca e mai buna, iar asemanarea este mult prea mica ca sa zic eu ca este un plagiat. Poate ca sunt altii mai in tema, cei care studiaza armonii si note muzicale, mie insa mi se pare ca e ok, iar cei care decid sunt ascultatorii, nu?

Cristi Minculescu si Dan Bittman  acuzati de plagiat – Hozier – Take me to church

Desi au fost acuzati pe FaceBook cei doi cantareti nu au reactionat inca, as vrea insa sa aud ce spun alti cantareti, gen Loredana, Horia Moculescu sau chiar Horia Brenciu. Cine acuza? Marius Vintilă, cel care a scris si despre amintitul HoriaBrenciu ca nu merita sa fie ambasador al Brasovului pentru cultura, pe motiv ca nu a trecut BAC-ul din prima. Nici nu m-am straduit sa vad daca informatia e corecta, caci intre cultura prin muzica si cea din liceu ( a se vedea care este nivelul celor ce iau BAC-ul in zilele noastre ) este o mare diferenta.

Eu unul ma bucur nespus ca cei doi artisti – Cristi Minculescu si Dan Bittman– au colaborat, fie si la o melodie presupus plagiat ( care e problema, si-a copiat teza de doctorat un prim ministru si acum avem pretentii? ). Melodia e buna, stilul e ceva inedit chiar si pentru Dan Bittman, care a trecut cu Holograf prin cateva etape ce pe mine unul m-au lasat cu gura cascata ( nu neaparat de admiratie 😉 ).

Vreau sa va intreb: ce parere aveti, este sau nu plagiat, iar daca va place nu uitati sa-i salutati pe cei doi idoli ai anilor 70 – 80, avem nevoie de ei, nu-i asa?

Cristi Minculescu si Dan Bittman

Cristi Minculescu si Dan Bittman acuzati de plagiat – Hozier – Take me to church