Visul Romaniei de a intra in spatiul Schengen in 2016 s-a spulberat, iar principalul motiv este evident presedentia Olandei. Principalul motiv? Daca spatiul comunitar ar beneficia de aportul portului Constanta, Olanda, mai exact portul Rotterdam ar deveni a treia roata de la trotineta, ceea ce evidenta nu este de acceptat. Culmea este ca nici Romaniai nu da semne ca se grabeste, autostrada A1 nu face inca legatura cu Europa, iar drumul catre Arad, Timisoara si Oradea este in ca in constructie. Oricum, Olanda va zice mereu NU aderarii Romaniei la spatiul Schengen oricate eforturi am face noi.

Romania nu intra in Schengen nici in 2016 – principalul vinovat, Olanda!

Premierul olandez Mark Rutte a spus in mod direct: ma voi ocupa doar de ceea ce este important pentru Europa, voi fi un presedinte UE pragmatic. Iar pragmatismul ii dicteaza sa nu dea unda verde romanilor catre cel mai banos domeniu, exporturile catre cea mai mare piata mondiala, Asia si Orientul. Deci nu mai visati, nici in urmatoarele sase luni Romania nu va intra in spatiul celor bogati, vom ramane cu granita actuala bien pazita de vamesii unguri.

Romania a indeplinit de mult conditiile impuse membrilor Schengen, tehnic nu mai este nimic de facut. Da, ne-au tot zis de justitie, iata ca multe capete au cazut si inca mai cad, doar ca asta nu ne ajuta. Ma refer ca nu ne ajuta sa intram in clubul select, al tarilor cu piata unica si fara granite. Iar ca sa fie si mai bine, au aparut islamicii, care ataca granitele spatiului unic, iar pentru ca Romania are granite, este ocolita de valul de imigranti arabi. Asa trebuie sa ramana, deci Adio Schengen in 2016! Nu mai visati, fiti realisti, pragmatici si faceti planurile fara sa mai luati in calcul o viitoare trecere la Euro sau acceptare in spatiul unic.

Spatiul Schengen

Romania nu intra in Schengen nici in 2016 – principalul vinovat, Olanda!