Nu stiu cati dintre voi au auzit de Abiotic oil, dar daca nu stiti ce este va zic eu, este o noua teorie care demonteaza ipoteza lui Lomonosov, care sustine ca petrolul s-a format prin descompunerea mareriei organice si care a suferit nu mai stiu eu ce procese chimice. Colegul sau Dmitri Mendeleev era de o cu totul alta parere, iar faptul ca exista si o parte economica in ecuatie, ma face sa cred ca cel din urma avea dreptate. Adica pentru a creste pretul pe supozitia ca petrolul se va epuiza, nu m-ar mira si o concluzie eronata.

O noua teorie prinde contur, cea legata de Abiotic oil si rezervele de petrol

Conform celor mai noi teorii legate de provenienta petrolului, se pare ca acesta nu este o resursa pe cale de disparitie ci una regenerabila. Probabil ca de aceea tari precum Rusia, SUA sau tarile arabe nu se prea tem si nu cauta sa inlocuiasca benzina cu apa. Avem si cateva exemple concludente in Romania, recent Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a inceput sa scoata la vanzare rezerve stiute ca si epuizate. De unde petrol?

Nu insist prea mult asupra acestei idei, dar mi se pare de luat in seama, mai ales ca distributia pungilor de petrol si gaze naturale pare a fi mai degraba in favoarea teoriei lui Mendeleev  si a faptului ca avem de fapt Abiotic oil si nu unul fosil! Asta ar fi de fapt un lucru imbucurator si pentru Romania, care ar putea deveni unul dintre marii jucatori in domeniul energetic din Europa.

Abiotic oil