Desi mierea de albine este un aliment foarte sanatos, are si un mic inconvenient: este scumpa si cel mai grav poate fi falsificata! Avem cateva variante de a cumpara miere de calitate: din magazine specializate, de la rude si prieteni si cam atat. Dar daca totusi ajungi sa cumperi mierea, poti sa afli daca est esau nu contrafacuta si 100% naturala? DA, raspunsul este evident – asa ca am sa-ti dau doua modalitati sa stii daca mierea cumparata este autentica sau are adaos de diferite alte ingrediente.

Trei mituri legate de mierea de albine si calitatea ei – cum verificam mierea 100%

In primul rand mierea 100% naturala cristalizeaza destul de repede, de la cateva luni pana la maxim un an sau maxim un an si jumatate. Dar testul suprem este dat de foc, luam un servetel si il manjim cu miere, ii dam foc si daca arde e ok, daca nu – mierea nu este de calitate si nici 100% naturala. Evident ca daca primiti un borcan cu toata mierea cristalizata, este autentica fara niciun dubiu, iar daca vrem sa o facem iar fluida nu o punem pe foc si o punem intr-un vas cu apa calduta, in care punem borcanul nostru. Atentie: mierea se topeste sub 40 de grade, deci nu e nevoie de mai mult de 30 – 35 de grade apa calda!

Mituri despre mierea de albine: mierea cea mai buna este mierea de salcam! Nu este adevarat, ea cristalizeaza mai greu, in rest ea este recomandata in cantitati mic diabeticilor, fiind singura accesibila pentru ei. Asta e tot ce trebuie sastiti despre mierea de salcam! Mierea poliflora este de slaba calitate, nimic mai fals in aceasta propozitie! Aceasta miere este de fapt acea miere care se aduna din stupii tinuti pe loc, care nu sunt dusi de stupari prin tara!

Acum cel mai grav: mierea luata de pe drum, de langa stupina este de calitate? NU, nu este o miere de calitate din cel putin doua motive – in primul rand sta in soare cu zilele iar al doilea si poate cel mai grav, albinele sunt afectate de poluare, mult mai mult decat cele de la sat, sau car esunt duse in lanuri.,e de floarea soarelui sau in padure! Deci sfatul meu: NU cumprati miere de pe marginea drumului niciodata! Pofta buna!

Miere de albine falsificata