Daca tot avem rubrica forum pe site-ul ClubSEO zic eu sa discutam putin si despre afaceri de succes, sau cum se spune pe la noi, sa ne laudam putin. As incepe cu doua site-uri la care tin foarte mult, kLumea.Info si KitGoblen. Fiecare cu nisa sa, primul fiind de fapt un fel de blog personal unde-mi exprim din cand in cand parerea despre anumite evenimente sau persoane publice. Al doilea insa, este un proiect de vanzari online care nu trece de stadiul de vanzare prin email, pentru ca nu reusiesc sa gasesc o platforma conform cu ceea ce imi doresc eu.

Afaceri online de succes

KitGoblen.Info are o istorie lunga, a inceput ca subdomeniu pe portalul e4Ro si acum este un proiect de sine statator ce vinde produsele oferite de firma Luca’s din Chisinau. Daca am reusit sa ajungem la vanzari de peste 2000 de euro pe luna zic eu ca e ok, mai ales ca nici rata profitului nu este chiar mica. Doar comisioanele si costurile de transport sunt ceva mai piparate. Bazat pe cautari google si cateva pagini si grupuri pe FaceBook, afacerea s-a extins in toata lumea. Banuiesc ca o traducere in engleza, franceza, spaniola si rusa ar mari considerabil profitul, dar asta ramane sa facem probabil in 2016.

Mamica.Org pare sa devina urmatorul proiect de succes, pentru ca am incercat sa aducem traficul de pe Caut-Bona.Info si sa-l multiplicam cu experienta mamicilor. Ce nu-mi convine in acest moment la proiect? Faptul ca nu converteste suficient din afiliere, probabil nu am gasit varianta de promovare nisata pe cerintele cititorilor. Bonele sunt in general persoane care nu prea cumpara online, in schimb avem mamicile care daca angajeaza o bona, zic eu ca si-ar permite si cumparaturi din magazine online. Trebuie doar sa gasesc ce anume le-ar atrage, sau de ce nu, sa facem deja niste review-uri de produse, convingand astfel cititorii sa treaca la actiune, adica sa cumpere online.

Afaceri online