Se pare ca ANAF-ul a decis ca e in interesul sau sa stie cine sunt proprietarii de site-uri cumparate din Romania, astfel RoTLD prin intermediul ICI va transmite direct catre ANAF datele detinatorilor de site-uri. Ce urmeaza si ce se doreste prin asta? Precum poate multi stiu, deja in Europa cei ce gestioneaza peste 2500 de euro pe an au probleme cu fiscul, adica sunt verificati, asa ca cine stie ce-i si cu site-urile astea?

ANAF va primi datele detinatorilor de site-uri din Romania

Desi datele personale ale detinatorilor de site-uri nu pot fi facute publice, culmea ca daca ai un site luat de la Godaddy de exemplu, datele celui c ea platit sunt publice, daca nu platesti o taxa ca sa nu mai fie – dar ANAF-ul ppate afla printr-o simpla interogare a bazelor de date de la ICI care sunt datele de facturare ale proprietarului de site. Oricum eu cred ca in curand se va sti totul despre noi, vom fi urmariti pas cu pas de catre stat.

Nu sti daca este corect sau nu sa tot fii urmarit de catre autoritati, dar asta e viata – nu poti detine un site cumparat de la RoTLD fara sa ai datele la ICI. Nu stiu cum este cu cei ce iau domeniile prin firmele de hosting, acolo de obicei apar datele lor la proprietar, mai ales la cei ce luau pana acum cu palata anuala a domeniului. O sa aflam curand cui si la ce i-a folosit o astfel de miscare.

ANAF

ANAF va primi datele detinatorilor de site-uri din Romania