Care este populatia reala a Republicii Moldova, sau mai corect spus cati locuitori are a doua republica romaneasca din stanga Nistrului? Daca este sa te iei dupa declaratiile oficiale, in Republica Moldova gasim 3.553.056 locuitori la care ar trebui sa adaugam pana la  4.062.787 locuitori cu Tighina si zona separatista din Transnistria. Diferenta este de 509.731 locuitori, din care in Tighina ( Bender ) locuiesc 98.000 iar in Tiraspol 133.807 locuitori. Deci jumatate din popupatia Transnistriei se gaseste in cele doua orase, iar daca am mai adauga cateva orase, teretic la sate nu prea mai sunt locuitori.

Care este populatia reala a Republicii Moldova ( cati locuitori are in realitate )

Se spune ca un milion de moldoveni sunt in Rusia, alt milion – sau aproape – este plecat la munca in Uniunea Europeana, deci in total in tara ar mai fi cel mult doua milioane, sau daca nu socotim Transnistria, ar fi maxim un milion si jumatet de moldoveni. Daca in capitala sunt aproximativ 600 de mii, cati mai sunt real in sate? Datele publicate pe internet, dar neconfirmate inca din 2014 de catre biroul de statistica – de ce oare? – arata ca am avea sub 6 % rusi, dar realitatea de pe strada arata altfel, la fel cum peste 23 % se spune ca ar fi romani, dar nu se prea vede la vot sau la intentia de a porni procesul de reunificare a celor doua state romanesti.

Interesant mi se pare ca pe 6 septembrie 2016 Biroul national de statistica anunta ca a procesat 74% din chestionarele de la recensamantul din 2014, deci in doi ani abia atat au reusit. Sincer, cred ca portalul ClubSeo ar putea numara mai repede!

Populatie Moldova