Moldovenii din UK risca sa-si piarda dreptul de a mai sta in Uniuena Europeana si evident in UK – desi am asista deja la Brexit, inca se poate merge in Marea Britanie pe bza de pasaport biometric. Insa cum Igor Dodon face tot ce poate ca sa rupa relatiile cu UE si Romania, am impresia ca in curand va veni si plata pentru tot ceea ce face in parg de sarbatoare.

Moldovenii din UK risca sa fie trimisi acasa la Igor Dodon

Igor Dodon si-a inceput domnia cu actiuni clar anti europene si anti romanesti, deci credem noi ca in curand va retrage cetatenia moldoveneasca sotilor Basescu, pentru a incheia rapid jocul de copilas frustrat, apoi va urma evient nota de plata si tacera, pentru ca nu va mai avea ce face si ce spune. Evident ca nu va normaliza relatia cu Transnistria, nu va creste exportul si leul moldovenesc tinut azi la cote artificale va exploda.

Vor creste preturile rapid in Republica Moldova, exportatorii au iesit deja pe pierdere doar din cauza cursului valutar. Ma intreba multi cum se poate asa ceva: uite cum – ai luat 1000 de euro cu 21.402 lei ca sa aduci materie prima, acum cand vrei sa recuperezi cei 1000 de euro, descoperi ca ai doar 20.973 de lei in buzunar. La fel este si daca ai facut exportul direct, mizai pe mai multi bani, ai incasat mai putini! Pentru economisti este evident, pentru restul lumii se va vedea in ianuarie si februarie in buzunare!

Moldovenii din UK

Moldovenii din UK risca sa fie trimisi acasa la Igor Dodon